Alihankinta 2019 -messut Tampereella

Syksy lähestyy ja tietysti myös perinteiset Tampereen Alihankintamessut. Tänä vuonna ne järjestetään 24.9.-26.9.2019. Uudella entistä isommalla osastolla C-hallissa Camtek esittelee WinCAM ja Mastercam -ohjelmistojen lisäksi myös  Robotmaster -ohjelmiston eri sovelluksia sekä Cimcon NC-koodia suorittavan konesimuloinnin. Työstökoneiden tiedonsiirtoon on tarjolla Cimcon DNC-Max-ohjelmisto sekä Moxan mediamuuntimia.

Messuille kannattaa rekisteröityä etukäteen tästä linkistä. Tervetuloa osastolle C550.


Advanced Engineering 2019 -tapahtuma Tampereella

Osallistumme Advanced Engineering Tampere -tapahtumaan. Tule tutustumaan valmistavan teollisuuden uusiin tuuliin, tulevaisuuden trendeihin, inspiroitumaan sekä tapaamaan meitä osastollemme 18, Tampereen Messu- ja Urheilukeskukseen, 20.-21.3.2019.

Olemme messuilla mukana yhteisellä osastolla Zenexin kanssa. Osastolla on pääteemana robotin ohjelmointi Mastercam ja Robotmaster -ohjelmistoilla. Robotmasterilla ohjelmoitu Kuka -robotti on myös nähtävillä työstötehtävissä osastollamme.

Rekisteröitymämällä ennakkoon messuille tästä linkistä voit nopeuttaa sisäänpääsyäsi. Tervetuloa E-halliin osastolle 18.


WinCAM 3.3.0 jakelussa

Uusi WinCAMin versio 3.3.0 lähtee jakeluun vuoden 2019 alusta. Siihen on taas kasattu vuoden 2018 aikana käyttäjiltä kertyneitä ideoita. Monia hyviä ideoita jäi valitettavasti vielä kiireisen syksyn vuoksi odottamaan seuraavaa versiota, jonka kehittely alkaa saman tien. Ylläpitoasiakkaat saavat uuden version normaalin vuosipäivityksensä aikataulussa tai tarpeen vaatiessa nopeamminkin.  Ne, joilla ei vielä ole ylläpitosopimusta, voivat tiedustella sen tai kertapäivityksen hintaa. Version 3.3.0 ja myös vanhempien versioiden sisältämistä uusista ominaisuuksista voi lukea tai ladata tiedoston.


Alihankinta 2018 -messut Tampereella

Syksy saapuu ja niin myös jokavuotiset Tampereen Alihankintamessut. Tänä vuonna ne järjestetään 25.9.-27.9.2018. Tutulla paikalla C-hallissa Camtek esittelee WinCAM ja Mastercam -ohjelmistojen lisäksi myös uuden itsenäisenä toimivan Robotmaster -ohjelmiston eri sovelluksia sekä Cimcon NC-koodia suorittavan konesimuloinnin.

Messuille kannattaa rekisteröityä etukäteen tästä linkistä. Tervetuloa osastolle C403.


Konesimulointi NC-koodin perusteella

Cimco Edit -ohjelmistoon on pikapuoliin saatavilla laajennus, jolla saadaan aikaan jopa 5-akselista NC-koodia ymmärtävä aito konesimulointi. Koneympäristö rakennetaan konekohtaisista konetoimittajilta.saatavista 3D-malleista. Toistaiseksi konesimulointi on saatavilla työstökeskustyyppisille koneille. Ohjelmisto pyritään saamaan ensiesittelyyn Alihankintamessuille.

Katso video törmäystarkastelusta!


Robotmaster saatavilla nyt myös itsenäisenä

Robotmaster-ohjelmiston avulla voi helposti ohjelmoida käsivarsirobottia tietokoneella samalla, kun robotti työskentelee edellisen tehtävän parissa. Ohjelmiston käyttäjä määrittelee mitä työtä robotilla tehdään, jolloin ohjelmisto miettii järkevimmän tavan suorittaa kyseinen tehtävä. Robotmasterin käyräoptimoinnin avulla nähdään radan mahdolliset ongelmakohdat, jotka voi kätevästi korjata.

Nyt Robotmaster -ohjelmistosta on saatavilla myös itsenäinen versio, jolla pystyy ohjelmoimaan robotteja kätevästi esimerkiksi hitsauksen ja leikkauksen tarpeisiin ilman varsinaista CAM -ohjelmistoa. Toki edelleen on saatavilla myös Mastercam -ohjelmistoon integroitu versio, jos on tarvetta ohjelmoida vaativampia ratoja esimerkiksi jyrsintään. 

Lue lisää Robotmasterista


CAM-ohjelmistoja 35 vuotta

Sekä WinCAM ohjelmiston kehittäjä Camtek Oy Suomessa että Mastercam -ohjelmiston tekijä CNC Software Inc. USA:ssa täyttävät molemmat tänä vuonna 35 vuotta.

Tervetuloa Konepaja -messuille Tampereelle katsastamaan mitä nämä kaksi ovat saaneet 35 vuodessa aikaan.


Konepajamessut jo toisen kerran

Konepajaihmiset kokoontuvat taas Tampereelle 20.-22.3.2018. Konepaja 2018 -messuilla on esillä kaikki uusimmat koneet, laitteet ja ohjelmistot. Camtekin osastolla näet uusimmat versiot Mastercam, WinCAM ja KeyCreator -ohjelmistoista. Tällä kertaa meidät on todella helppo löytää. Osastomme on A- ja E-hallien välisen yhdyskäytävän pielessä osoitteessa A1220.

Messuille voi rekisteröityä etukäteen tästä linkistä. Tervetuloa.


Alihankinta 2017 -messut taas Tampereella

Kaikki kynnelle kykenevät konepajamiehet kokoontuvat syksyn alkajaisiksi taas Tampereelle alihankintamessuille 26.-28.9.2017. Osastollamme on esillä CAM-ohjelmistojen kärkikaksikko WinCAM ja Mastercam ja niiden uusimmat versiot. Mastercamin  2018 -versiossa on uutta mm. tuki Sandvikin tehokkaalle Prime Turning menetelmälle.  Esillä on tietysti myös 3D mekaniikka CAD KeyCreator sekä Moxa tiedonsiirtoratkaisuja. Nähtävillä on  WinCAMin versio 3.1.0, joka sisältää paljon uusia käteviä ominaisuuksia mm. aliohjelmien käyttö porauksissa. Kannattaa tulla myös kertomaan mielipiteitä ja kehitysideoita seuraavaan versioon. Meidät löytää C-hallista jo tutusta osoitteesta C403.

Messuille voi rekisteröityä etukäteen tästä linkistä. Tervetuloa.


Vahvistusta Camtekin henkilökuntaan

Huhtikuun 2017 alusta Camtekin palveluksessa aloitti Santeri Nieminen (34), joka tuo merkittävää vahvistusta Camtekin CAM -henkilökuntaan. Santeri työskentee pääasiassa Mastercam ja KeyCreator -ohjelmistojen myynti- ja tukitehtävissä. Aiemmin Santeri on työskennellyt useiden vuosien ajan Valmet Oy:ssä ja Metso Paper Oy:ssä mm. telapinnoitustuotannon tuotannonsuunnittelutehtävissä. Katso yhteystiedot.


Alihankinta 2016 -messut Tampereella

Taas on ilo kokoontua Tampereelle alihankintamessuille 27.-29.9.2016. Tervetuloa tekemään vertailua, kumpi palvelee paremmin teidän CAM-tarpeitanne, WinCAM vai Mastercam. Vai tarvitaanko kenties molemmat?  Nyt meillä on nimittäin WinCAMin lisäksi ensiesittelyssä myös uunituore suomenkielinen Mastercam 2017.  Nähtävillä on myös kätevä 3D mekaniikka CAD KeyCreator sekä Moxa tiedonsiirtoratkaisuja. Esillä on WinCAM versio 3.0.0, joka sisältää paljon uusia käteviä ominaisuuksia. Kannattaa tulla myös esittämään mielipiteitä ja kehitysideoita tekeillä olevaan seuraavaan versioon 3.1. Meidät löytää C-hallista jo tutusta osoitteesta C403.

Messuille voi rekisteröityä etukäteen tästä linkistä. Tervetuloa.


Kaksi suosituinta CAM-ohjelmistoa samalta toimittajalta

Camtek ja Zenex ovat sopineet, että Camtek ryhtyy myymään WinCAM -ohjelmiston rinnalla myös Zenexin maahantuomaa Mastercam -ohjelmistoa. Camtekilla on jo pitkään ollut myynnissä Zenexin maahantuoma 3D CAD-ohjelmisto KeyCreator. Nyt siis yhteistyö laajenee ja myyntiin otetaan WinCAMin rinnalle Mastercam. Monien vuosien ajan CAM-käyttäjäkyselyiden keulapaikoilla ovat vuorotelleet juuri WinCAM ja Mastercam. Nyt tämä kärkikaksikko on siis hankittavissa samalta toimittajalta, joten enää ei ole niin kovin oleellista keskustella siitä, kumpi on se Suomen suosituin. Mastercam on joka tapauksessa tutkimusten mukaan maailmalla käytetyin.

CAM-ohjelmistojen käyttö Suomen konepajoissa on arkipäiväistynyt. Viime vuosina on ollut havaittavissa tilanne, että hyvin monessa pajassa on käytössä useampia CAM-ohjelmistoja eri käyttötarkoituksiin tai eri käyttäjillä. Uuden CAM-ohjelmiston käyttöönotto ei siten yleensä tarkoita sitä, että vanha jäisi pois käytöstä. Koska paras ohjelmisto on yleensä se, jota osataan käyttää, hankitaan taloon tulevalle uudelle menetelmähenkilölle monesti käyttöön se CAM, jota hän on käyttänyt ennenkin. Eri ohjelmistoilla on myös omat vahvat käyttökohteensa. Yksi on kätevä jokapäiväisessä perusohjelmoinnissa, toinen voi olla  lyömätön vaativassa 5-akselisessa työstössä tai monitoimisorvien ohjelmoinnissa. Lisenssien hinnoittelulla on myös oma vaikutuksensa. Järeämmän ja  kalliimman ohjelmiston lisenssejä ei kannata hankkia kaikille, joilla on ohjelmointitarpeita. Joka pojan työkaluksi sopii paremmin edullisempi perusohjelmisto - kuten WinCAM, jonka lisensiointi perustuu postprosessoreiden eikä käyttäjien lukumäärään.


Konepaja 2016 -messut ensi kertaa

Konepajaihmiset kokoontuvat taas Tampereelle 15.-17.3.2016. Tällä kertaa ensimmäisille Konepajamessuille, joilla on esillä kaikki uusimmat koneet, laitteet ja ohjelmistot. Camtekin osastolla näet uusimmat versiot WinCAM ja KeyCreator -ohjelmistoista. Näet mm. miten kätevä apuväline KeyCreator on myös 3D tulostuksen apuvälineenä. Meidät löytää E-hallista osoitteesta E1106.

Messuille voi rekisteröityä etukäteen tästä linkistä. Tervetuloa.


Alihankinta 2015 -messut Tampereella

On taas aika kokoontua Tampereelle alihankintamessuille 15.-17.9.2015. Tervetuloa tutustumaan WinCAM ja KeyCreator -ohjelmistoihin sekä Moxa tiedonsiirtoratkaisuihin ja siinä samalla keskustelemaan kaikista NC-ohjelmointiin liittyvistä asioista. Esillä on WinCAM versio 2.9.0, joka sisältää paljon uusia käteviä ominaisuuksia. Kannattaa tulla myös esittämään mielipiteitä ja kehitysideoita tekeillä olevaan versioon 3.0, jossa parannetaan suurten reikäjoukkojen porausten nopeutta sekä reititysvaihtoehtoja. Meidät löytää C-hallista jo viime vuodesta tutusta osoitteesta C403.

Messuille voi rekisteröityä etukäteen tästä linkistä. Tervetuloa.


Postprosessori vanhoille Harrison Alpha -sorveille saatavilla

Vanhoille 1990-luvun Harrison Alpha -sorveille on nyt myös saatavilla WinCAM -ohjelmistoon paketti, joka sisältää postprosessorin ja simulaattorin, joilla nämäkin koneet on saatu hallintaan. Vuotta 2002 uudemmissa Harrison -sorveissa on avoin Fanuc -pohjainen ohjaus, joita voi ohjelmoida normaalilla Fanuc -postprosessorilla. Vanhemmissa sen sijaan ohjaus on täysin suljettu järjestelmä, jossa ohjelmaa ei koneella pääse edes näkemään - saati sitten editoimaan.


Vastaa CAD/CAM-ohjelmistokyselyyn

CAD/CAM-yhdistys ry:n vuosittainen Suomen suunnittelun, valmistuksen ja tiedonhallinnan (CAE/PLM-alueen) tilannetta kartoittava tutkimus on jälleen käynnissä. Tutkimuksen tuloksista saadaan kattava tilanneanalyysi alan ohjelmistojen markkinatilanteesta sekä CAE/PLM-käytön tilanteesta Suomessa. Tuloksista julkaistaan yhteenveto Valokynä-lehdessä numero 2/2013, joka lähetetään kaikille vastanneille.  Vastaamalla kyselyyn 26.4.2013 mennessä voit voittaa tablet-tietokoneen!


WinCAM-harjoitukset CD valikoima kasvaa

Top-NC on julkaissut WinCAM -sorviohjelmiston opetteluun erinomaisesti soveltuvan itseopiskelupaketin lisäksi englanninkieliset paketit sekä sorvaukseen että työstökeskuksille. Kaikki CD:t sisältävät havainnollisia harjoituksia lähtien aivan alkeista, mutta sisältävät paljon tietoa myös jo hieman pitemmälle ehtineille. Lisää tietoa ja tilaukset meiltä.


WinCAM käytössä taas Taitaja-kisoissa

Joensuussa 14.5.-16.5.2013 järjestettävä Taitaja 2013 on vuoden suurin ammatillisen koulutuksen tapahtuma Suomessa. Tapahtumassa kilpailee yli 500 oman alansa osaajaa. Koneistus-sarjan 8 finalistia käyttävät apuvälineenään työstöohjelmien kirjoittamisessa ja simuloinnissa WinCAM-ohjelmistoa.

Lue lisää tietoa koneistuksen kilpailusta


Instrutec 2012 messut Tallinnassa

Jokavuotiset Tallinnan koneenrakennusalan teollisuusmessut Instrutec 2012 järjestetään 14.-16.11. 2012 Tallinnan messukeskuksessa (Pirita tee 28). Camtek on siellä mukana jo toista kertaa omalla osastolla C17. Tervetuloa viettämään mielenkiintoinen päivä Tallinnassa ja tutustumaan WinCAMin lisäksi virolaisiin koneteollisuutta palveleviin yrityksiin. Lisätietoja messuista

www.fair.ee/instrutec


Alihankinta 2012 lähestyy

Perinteiset Tampereen alihankintamessut kokoavat taas konepajamiehet yhteen 18.-20.9.2012. Camtek Oy on mukana vakiopaikallaan osastolla A838. Tervetuloa tutustumaan WinCAM ohjelmistoon sekä uudet että vanhat kävijät.Osastollamme esitellään mm. uudistunutta WinCAM Leikkausohjelmistoa, Excel-pohjaista WinCAMin työkalukirjaston hallintaa sekä langatonta tiedonsiirtoa Moxan laitteilla. Messuille voi rekisteröityä etukäteen tästä linkistä.

  


WinCAM-koulutusta AEL:ssä

AEL järjestää perinteiset WinCAM-koulutuspäivät taas heti kesän alkajaisiksi 28.5.-30.5.2012 Helsingin Malminkartanossa. Ohjelmiston käytön osaaminen on avain tuottavuuteen. Tehokkaalla kurssilla varmistat, että koneistajasi osaavat ottaa irti kaiken hyödyn hankkimastanne WinCAM-ohjelmistosta. Kurssi soveltuu NC-koneiden käyttäjille, menetelmähenkilöstölle ja NC-ohjelmoijille, joilla on käytössään WinCAM-ohjelmisto sekä teknisten oppilaitosten koneistuksen opettajille.  Tutustu ohjelmaan ja ilmoittaudu.


Finntec&Tooltec pääsiäisen jälkeen

Metalli- ja konepajateollisuuden ammattitapahtuma Finntec yhdessä ToolTec  ym oheismessujen  kanssa valtaa taas Helsingin messukeskuksen  17.-19.4.2012. Tällä kertaa on luvassa taas kunnon tapahtuma, sillä mukana on mittava joukko työskonekauppiaita sekä kaikki merkittävät CAM-ohjelmistot. Camtek Oy on messuilla yhdessä jälleenmyyjänsä Cam-tuki Mauri Köykän kanssa osastolla 6 c 97. Tervetuloa tutustumaan WinCAM ohjelmistoon sekä uudet että vanhat kävijät.Osastollamme esitellään mm. uudistunutta WinCAM Leikkausohjelmistoa, Excel-pohjaista WinCAMin työkalukirjaston hallintaa sekä langatonta tiedonsiirtoa Moxan laitteilla. Messuille voi rekisteröityä etukäteen osoitteessa www.finntec.fi
 

PDF Lataa messuesite


Katso myös uutishistoria