Instrutec 2011 messut Tallinnassa

Jokavuotiset Tallinnan koneenrakennusalan teollisuusmessut Instrutec 2011 järjestetään 16.-18.11. 2011. Tallinnan messukeskuksessa (Pirita tee 28). Camtek on siellä mukana jo toista kertaa, nyt omalla osastolla C3. Tervetuloa viettämään mielenkiintoinen päivä Tallinnassa ja tutustumaan WinCAMin lisäksi virolaisiin koneteollisuutta palveleviin yrityksiin. Lisätietoja messuista

www.fair.ee/instrutec


WinCAM-koulutusta AEL:ssä

AEL-järjestää perinteiset WinCAM-koulutuspäivät taas heti kesän alkajaisiksi 30.5.-1.6.2011. Ohjelmiston käytön osaaminen on avain tuottavuuteen. Tehokkaalla kurssilla varmistat, että koneistajasi osaavat ottaa irti kaiken hyödyn hankkimastanne WinCAM-ohjelmistosta. Kurssi soveltuu NC-koneiden käyttäjille, menetelmähenkilöstölle ja NC-ohjelmoijille, joilla on käytössään WinCAM-ohjelmisto sekä teknisten oppilaitosten koneistuksen opettajille. Lisätietoja ja ilmoittautuminen.


Uudistunut WinCAM 2.5 esillä alihankintamessuilla

Tämänvuotisilla alihankintamessuilla Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa olemme mukana jo tutulla osastollamme A838 A-hallissa. Osasto sijaitsee sisääntulon vastakkaisessa nurkassa. Messut ovat avoinna ti-to 21.-23.9.2009. Osastolla on ensiesittelyssä WinCAM-ohjelmiston uusin versio 2.5  sekä KeyCreator 3D mekaniikka CAD. WinCAMin uudistuminen näkyy ennenkaikkea radikaalisti parantuneina grafiikkaominaisuuksina, joihin kuuluu mm. erittäin kätevät dynaamiset zoomaukset tilanteessa kuin tilanteessa. Tervetuloa juttelemaan NC-ohjelmoinnista ja konepajojen tulevaisuuden näkymistä. Messuille pääsee sisään veloituksetta rekisteröitymällä etukäteen osoitteessa

www.alihankinta.fi

 


WinCAM-sorvausharjoitukset CD julkaistu

Pitkään NC-koulutusalalla toiminut Top-NC on julkaissut WinCAM -sorviohjelmiston opetteluun erinomaisesti soveltuvan itseopiskelupaketin. CD sisältää havainnollisia harjoituksia lähtien aivan alkeista, mutta sisältää paljon tietoa myös jo hieman pitemmälle ehtineille. Lisää tietoa ja tilaukset Top-NC:n kotisivuilta.


Tänä keväänä on taas Finntecin aika

Metalli- ja konepajateollisuuden ammattitapahtuma Finntec 10 yhdessä ToolTec 10 ym oheismessujen  kanssa valtaa taas Helsingin messukeskuksen  13.-16.4.2010. Yhdellä käynnillä on nähtävissä kuusi messutapahtumaa. Camtek Oy on messuilla yhdessä jälleenmyyjänsä Cam-tuki Mauri Köykän kanssa osastolla 6 f 44. Tervetuloa tutustumaan WinCAM ohjelmistoon sekä uudet että vanhat kävijät. Messuille voi rekisteröityä etukäteen osoitteessa www.finntec.fi
 


 

CAD-CAM-yhdistyksen ohjelmistokysely taas käynnissä

CAD/CAM-yhdistys ry:n vuosittainen Suomen suunnittelun, valmistuksen ja tiedonhallinnan (CAE/PLM-alueen) tilannetta kartoittava tutkimus on jälleen käynnissä. Tutkimuksen tuloksista saadaan kattava tilanneanalyysi alan markkinatilanteesta sekä CAE/PLM-käytön tilanteesta Suomessa. Tuloksista julkaistaan yhteenveto Valokynä-lehdessä numero 2/2010.  Vastaamalla kyselyyn 23.4.2010 mennessä voit voittaa miniPC:n. Jo neljänä vuotena WinCAM on ollut kyselyn perusteella käytetyin CAM-ohjelmisto Suomessa.
 


WinCAM -opiskelupaketti päivitetty

Sorvauksen ja työstökeskusohjelmiston ohje- ja esimerkkimateriaali on päivitetty ja molempien sivumäärä on kasvanut reilusti. Sorvauksessa uusia aiheita on mm. erikoiskierteiden sorvaus ja monipuolinen pistotyökalujen käyttö. Työstökeskuspuolella on tarinaa mm. offset-ratojen hyödyntämisestä kuviojyrsinnässä ja aksiaalijyrsinnässä sekä käyttäjämakrojen käytöstä työkiertojen tapaan  Fanuc-ohjauksilla erilaisissa reiäntyöstötilanteissa. Laajennettu ohjepaketti oheistiedostoineen on jakelussa vuosipäivitysten yhteydessä. Varsinaisen tekstiosuuden pakattuna voi ladata alla olevista linkeistä.

Lataa WinCAM sorviohjelmiston ohjepaketti

Lataa WinCAM työstökeskusohjelmiston ohjepaketti

 


Alihankintamessuilla osastolla A838

Tämänvuotisilla alihankintamessuilla Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa olemme mukana osastollamme A-hallissa. Osasto sijaitsee sisääntulon vastakkaisessa nurkassa. Messut ovat avoinna aiemmasta poiketen ti-to 8.-10.9.2009. Osastolla on taas esillä WinCAM-ohjelmiston uusimmat ominaisuudet sekä KeyCreator 3D mekaniikka CAD. Tervetuloa juttelemaan NC-ohjelmoinnista ja konepajojen tulevaisuuden näkymistä.


Ohje- ja esimerkkimateriaali päivitystyön alla

Sorvauksen opiskelumateriaali on käyty läpi ja lisätty siihen monia uusia aihepiirejä mm. monimutkaisten kierteiden sorvaus ja monipuolinen pistotyökalujen käyttö. Uusi ohje on jo päivityslevyjen mukana jakelussa. Työstökeskusten ohjeistus valmistunee alkusyksystä.

 


WinCAM edelleen suosituin

Valokynän markkinanumerossa 2/2009 esiteltiin CAE/PLM-kyselyn 2009 tuloksia. Sen mukaan WinCAMin asema lastuavan työstön CAM-ohjelmistoissa Suomessa on edelleen vahva. Lehteä, jossa on paljon muutakin tietoa alan ohjelmistoista ja toimijoista, voi tilata esim. CAD/CAM-yhdistyksen kotisivujen kautta.


Kotimainen CAM taipuu pian myös toiselle kotimaiselle

WinCAMin toimitukset Ruotsiin ovat alkaneet ja sen myötä aluksi sorviohjelmistoa käännetään parhaillaan ruotsiksi. Pian WinCAM on saatavilla monikieliversiona, josta käyttökieli voidaan valita kolmesta vaihtoehdosta omien mieltymysten mukaan.


WinCAM nyt myös englanninkielisenä

Seuraavasta WinCAM-versiosta (2.3.18) alkaen kaikki WinCAM-sovellukset ovat saatavilla myös englanninkielisinä. Sorvaus- ja leikkaussovellukset ovat olleet kaksikielisiä jo jonkin aikaa, mutta nyt myös työstökeskuspaketti on käännetty.


Alihankintamessut sujuivat leppoisissa tunnelmissa

Tampereen Alihankintamessuilla tehtiin taas uusia ennätyksiä sekä esittelijöiden että kävijöiden määrissä. Alihankintamessut on selvästi vakiinnuttanut paikkansa Suomen suurimpana teknisen alan ammattimessutapahtumana. Kaiken kaikkiaan messuilla ja etenkin Camtekin osastolla vallitsi rento ja lämmin tunnelma. Tyytyväisiä asiakkaita ja uusia kiinnostuneita oli osastolla ajoittain tungokseen asti.

Katso kuvia messuilta


Alihankintamessut taas ovella

Jokavuotiset Alihankintamessut järjestetään 17.-19.9.2008 Tampereen messu- ja urheilukeskuksessa. Camtek ja Cam-tuki ovat tänäkin vuonna mukana messuilla yhteisellä osastollaan. Osastolla on esillä WinCAM-ohjelmiston uusimmat ominaisuudet sekä KeyCreator 3D mekaniikka CAD. Tervetuloa osastolle D172 juttelemaan konepaja-asioista ja samalla nauttimaan kuppi kahvia 25-vuotisen taipaleen kunniaksi.


WinCAM entistä selvemmin kärjessä

Heinäkuussa ilmestyneessä Valokynän markkinanumerossa 2/2008 esiteltiin CAE/PLM-kyselyn 2008 tuloksia. Sen mukaan WinCAMin asema lastuavan työstön CAM-ohjelmistoissa Suomessa on selvästi vahvistunut. Noin 45 % vastanneista yrityksistä käyttää WinCAMia työstökoneidensa ohjelmointiin. Luvuissa eivät ole mukana oppilaitokset, joita on myös melkoinen määrä WinCAMin käyttäjäkunnassa. Lehteä voi tilata esim. CAD/CAM-yhdistyksen kotisivujen kautta.


KeyCreator-toimitukset alkaneet

Finntec-messuilla Camtekin osastolla oli esillä ensimmäistä kertaa helppokäyttöinen 3D mekaniikka CAD-ohjelmisto KeyCreator®. Se sai kiinnostuneen vastaanoton ja koekäyttöjä sovittiinkin runsaasti. Kesän aikana on ollut ensimmäisiä toimituksia ja kokemukset ovat olleet rohkaisevia. KeyCreator® on hyvä apuväline varsinkin niille, jotka joutuvat ottamaan vastaan asiakkailtaan eri ohjelmistoilla tehtyjä 3D-malleja tai 2D-piirustuksia. Siinä on kaikki tärkeimmät kääntäjät, joista suurin osa myöskin kaksisuuntaisia. Ohjelmistossa on myös helppo muokata malleja WinCAMin visualisoinnin pohjaksi. WinCAMin ja KeyCreatorin yhteiskäyttö on nyt käytännössä testattu ja osoittautunut toimivaksi. Kannattaa kysyä lisätietoja.


Neljännesvuosisata pienten pajojen puolenpitoa

Vuosi 2008 on Camtek Oy:n 25-vuotisjuhlavuosi. Vuotta vietetään tiiviin ohjelmistokehityksen merkeissä ilman isompia juhlallisuuksia. Asian tiimoilla toki kahvitellaan vuoden aikana kaksilla messuilla: ensin keväällä Helsingin Finntecissä ja syyskuussa Tampereen Alihankintamessuilla.


Tuotevalikoima laajenee

Alkuvuodesta 2008 Camtekin tuotevalikoima laajenee. Otamme myyntiin erittäin kätevän ja helppokäyttöisen 3D CAD-ohjelmiston. Se on hyvä apuväline varsinkin niille, jotka joutuvat ottamaan vastaan asiakkailtaan eri ohjelmistoilla tehtyjä 3D-malleja tai 2D-piirustuksia. Siinä on kaikki tärkeimmät kääntäjät, joista suurin osa myöskin kaksisuuntaisia. Kääntäjien avulla lähes mikä hyvänsä malli tai piirustus voidaan tallentaa siinä muodossa, jota WinCAM ymmärtää. Ohjelmistossa on myös helppo muokata malleja WinCAMin visualisoinnin pohjaksi. Kannattaa kysyä lisätietoja.


WinCAM jatkaa kärjessä

Heinäkuussa ilmestyneessä Valokynän 2/2007 numerossa esiteltiin CAE/PLM-kyselyn 2007 tuloksia. Sen mukaan WinCAM on edelleen suosituin lastuavan työstön CAM-ohjelmisto Suomessa. Yli 30 % käyttäjistä ja yli 20 % yrityksistä käyttää WinCAMia työstökoneidensa ohjelmointiin. Luvuissa eivät ole mukana oppilaitokset, joita on myös melkoinen määrä WinCAMin käyttäjäkunnassa. Lehteä voi tilata esim. CAD/CAM-yhdistyksen kotisivujen kautta.


Heidenhain-työkiertojen tuki paranee

WinCAMin tukemien työkiertojen valikoima Heidenhain iTNC 530 -ohjausten osalta laajenee huomattavasti kevään 2007 aikana. Mukaan otetaan kaikki reikien työstöön liittyvät työkierrot 200 - 240 sekä kuviokierrot 220 ja 221. Jyrsintäkierroista tuetaan kaikkien tasku-, ura- ja kierteenjyrsintäkiertojen lisäksi myös uusia tasojyrsintäkiertoja. Lähiaikoina WinCAMin simulaattoriin on saatavilla myös parametristen ohjelmien tulkkaus Heidenhainin FN0-FN13 -funktioille sekä Q-parametrien laskutoimituksia sisältäville lausekkeille. Soveltuvin osin laajennettua työkiertovalikoimaa voidaan ulottaa myös vanhempiin ohjauksiin.

Tuetut työkierrot»


Helpotusta vaativien kierteiden sorvaukseen

Uusin WinCAM-sorvaus on tehnyt helpoksi ohjelmoida kaikki sellaiset kierteet, joiden sorvaus ei onnistu tavallisella kierreterällä. Nyt voidaan mikä tahansa muotoprofiili sorvata nousullisena millä hyvänsä työkalulla, jolla se vain lastuamisteknisesti on mahdollista. Kierteityksessä voidaan hyödyntää myös edellisessä WinCAM versiossa kehittettyjä menetelmiä sorvaaville pistoterille. Pyrkimyksenä onkin ollut, että isonkin nousullisen profiilin aukaisussa voidaan käyttää mahdollisimman tehokasta rouhintatyökalua ja viimeistelyssä puolestaan hyvän pinnanlaadun takaavaa palaa. Uusi menetelmä soveltuu mainiosti erikoisprofiilikierteiden lisäksi kaikkien suurten kierteiden sorvaukseen kuten trapetsikierre, pyörökierre, lattakierre, köysikierre, syöttöruuvi jne.

Katso lisää kuvia»                    Katso video pyörökierteen sorvauksesta»