KeyCreator 3D mekaniikka CAD 

Suomalaisessa teollisuudessa on käytössä lukuisia eri CAD -ohjelmistoja, joista suurin osa käyttää keskenään eri tiedostoformaatteja. Alihankintayrityksien asiakkaat toimittavat usein vain perinteiset työpiirustukset valmistajalle, vaikka kappaleet olisikin suunniteltu 3D ympäristössä. Tähän ongelmaan yhdysvaltalaisen Kubotekin valmistama KeyCreator on kätevä apuväline.


KeyCreator -ohjelmassa luotu kokoonpano  

Ohjelman vahvuus on muilla ohjelmilla mallinnettujen kappaleiden muokkaus ja tarkastelu. KeyCreator tunnistaa ohjelmaan tuotujen kappaleiden piirteet geometriana. Näin ollen historiapuuta ei tarvita mallin muokkaamista varten. Tämä ominaisuus poistaa yhteensopivuusongelmia formaattien välillä. Kun muualla mallinnettu kappale on tuotu KeyCreator -ohjelmistoon, se käyttäytyy aivan kuin kappale olisi luotu KeyCreatorissa. Ohjelmiston valikoimissa on kääntäjät, joilla saadaan luettua suurin osa käytössä olevista 2D- ja 3D-formaateista.

KeyCreator soveltuu hyvin myös itse 3D-mallinnukseen. Ohjelman avulla voidaan mallintaa haluttu kappale alusta loppuun, kuten muissakin CAD -ohjelmissa. 3D tulostuksen apuvälineeksi KeyCreator on todella kätevä työkalu. Mallinnetusta kappaleesta voidaan myös luoda kätevästi tulostettava työkuva. Ohjelmasta löytyy kaikki yleisimmät mitoitustoiminnot. KeyCreator -ohjelmistosta löytyy myös kokoonpanotoiminto, jonka avulla voidaan muodostaa suunnitelluista tai muualta tuoduista kappaleista kokoonpanoja. Kokoonpano ja 2D-piirustustila päivittyy mukana, jos alkuperäisiin osiin tehdään muutoksia.


KeyCreator -ohjelmaan tuodun kappaleen tarkastelua

»Maahantuojan sivuille