Kaksi suosituinta CAM-ohjelmistoa samalta toimittajalta

Camtek ja Zenex ovat sopineet, että Camtek ryhtyy myymään WinCAM -ohjelmiston rinnalla myös Zenexin maahantuomaa Mastercam -ohjelmistoa. Camtekilla on jo pitkään ollut myynnissä Zenexin maahantuoma 3D CAD-ohjelmisto KeyCreator. Nyt siis yhteistyö laajenee ja myyntiin otetaan WinCAMin rinnalle Mastercam. Monien vuosien ajan CAM-käyttäjäkyselyiden keulapaikoilla ovat vuorotelleet juuri WinCAM ja Mastercam. Nyt tämä kärkikaksikko on siis hankittavissa samalta toimittajalta, joten enää ei ole niin kovin oleellista keskustella siitä, kumpi on se Suomen suosituin. Mastercam on joka tapauksessa tutkimusten mukaan maailmalla käytetyin.

CAM-ohjelmistojen käyttö Suomen konepajoissa on arkipäiväistynyt. Viime vuosina on ollut havaittavissa tilanne, että hyvin monessa pajassa on käytössä useampia CAM-ohjelmistoja eri käyttötarkoituksiin tai eri käyttäjillä. Uuden CAM-ohjelmiston käyttöönotto ei siten yleensä tarkoita sitä, että vanha jäisi pois käytöstä. Koska paras ohjelmisto on yleensä se, jota osataan käyttää, hankitaan taloon tulevalle uudelle menetelmähenkilölle monesti käyttöön se CAM, jota hän on käyttänyt ennenkin. Eri ohjelmistoilla on myös omat vahvat käyttökohteensa. Yksi on kätevä jokapäiväisessä perusohjelmoinnissa, toinen voi olla lyömätön vaativassa 5-akselisessa työstössä tai monitoimisorvien ohjelmoinnissa. Lisenssien hinnoittelulla on myös oma vaikutuksensa. Järeämmän ja kalliimman ohjelmiston lisenssejä ei kannata hankkia kaikille, joilla on ohjelmointitarpeita. Joka pojan työkaluksi sopii paremmin edullisempi perusohjelmisto – kuten WinCAM, jonka lisensiointi perustuu postprosessoreiden eikä käyttäjien lukumäärään.

Camtek Oy

Camtek Oy on erikoistunut selkeisiin ja helppokäyttöisiin NC-ohjelmistoihin, joita se on kehittänyt vuodesta 1983 lähtien. Yritys tunnetaan parhaiten laajasti käytössä olevasta WinCAM-ohjelmistosta, jonka se esitteli vuonna 1994.

Autamme mielellämme kaikissa CAM-ohjelmistoja koskevissa kysymyksissä.

Ota yhteyttä