Luotettavia CAM -ratkaisuja vuodesta 1983

Camtek Oy perustettiin vuonna 1983 tarkoituksena paikata se aukko, joka oli havaittavissa CNC-koneiden kanssa ensiaskeliaan ottavassa Suomen konepajateollisuudessa. Koneiden ohjelmointi tehtiin enimmäkseen käsin ja NC -ohjelmat lävistettiin reikänauhalle, joka oli tuolloin tärkein tietoväline. Muutamassa isossa yrityksessä oli käytössä APT tai joku vastaava keskuskoneympäristössä toimiva iso ja kankea NC -ohjelmointijärjestelmä. Markkinoilla oli ainoastaan Fanuc PG ja Olivetti GTL -järjestelmät jotka olivat jotenkin keskisuuren konepajan mahdollisuuksien rajoissa, mutta hinnaltaan kuitenkin aivan liian kalliita pienille verstaille.

Yrityksemme ensimmäinen tuote - NC-PLOT - tuli markkinoille keväällä 1984. Aluksi se toimi ainoastaan HP työasematietokoneissa, mutta melko pian, kun PC-koneiden grafiikkaominaisuudet kehittyivät, keskityttiin DOS-ympäristöön. NC-PLOT yleistyi nopeasti ja se sai lähes legendaarisen maineen suomalaisissa konepajoissa.

WinCAM on NC-PLOTin seuraaja Windows-maailmassa. Se esiteltiin 1994 ja nyt sen käyttäjiä on jo yli 600:ssä yrityksessä tai oppilaitoksessa. Yhteensä heitä on tuhansia. Ohjelmistoa on kehitetty kentältä saatujen toiveiden mukaisesti yhä käyttäjäläheisemmäksi ja tulevaisuudessakin Camtekin toiminnan lähtökohtana on asiakkaan tarpeisiin viilattujen CAM -ohjelmistojen kehittäminen ja myymiinen.

Keväällä 2016 Camtek Oy liitti tuotevalikoimaansa WinCAM -ohjelmiston rinnalle tehokkaan Mastercam -ohjelmiston palvelemaan niitä asiakkaita, jotka kaipaavat CAM-ohjelmistoltaan täysiä 3D-ominaisuuksia tai lisää dynaamisuutta lastuamiseen. Lue aiheesta lisää»