WinCAM on osa uutta innovaatiota, joka mullistaa luistinten teroituksen

WinCAM on nyt myös osa uutta innovaatiota, joka mullistaa luistinten teroituksen

Camtek Oy:n perustajan, Harri Niemisen, kehittämä WinCAM on markkinoiden ainoa suomalainen NC-ohjelmointiin kehitetty CAM-ohjelmisto. WinCAM on ominaisuuksiltaan ja räätälöitävyydeltään joustava, minkä ansiosta tämä NC-ohjelmistojen kotimainen pioneeri taipuukin moneen – esimerkiksi luistinten teroitukseen.

Suomalainen Vitesa Oy on kehittänyt uraauurtavan Profil-Master-teroituskoneen, joka soveltuu niin teolliseen kuin itsepalvelukäyttöönkin. Profil-Master on liikkeiden numeeriseen ohjaukseen perustuva täysin automaattinen 3-akselinen luistimen terän muotoilu- ja teroituskone, jonka käyttöliittymän taustalla on tätä tarkoitusta varten räätälöity WinCAM-ohjelmisto. WinCAMin ja Profil-Masterin saumaton yhteistoiminta mullistaa luistimien terien muotoilun ja teroituksen.

Miten Profil-Master hyödyntää WinCAMia?

Käyttäjä voi laittaa Profil-Masteriin joko koko luistimen tai pelkät vaihtoterät. Tämän jälkeen kone skannaa terien muodon ja pituuden. WinCAM tutkii skannatun datan, minkä jälkeen se laskee annettujen tietojen perusteella sopivan teroitusradan.

Käyttäjä voi valita joko koneen laskemat suositukset tai säätää niitä koneen näytössä olevien liukusäätimien avulla. Tämä mahdollistaa sen, että kone on erityisen hyödyllinen myös ammattitason jääkiekkoilijoille ja taitoluistelijoille, sillä WinCAMin ansiosta luistimiin saa täysin haluamansa muotoilun. WinCAM laskee terägeometrian niin, että luistinten terä hiotaan toivotun kaarevuuden mukaiseksi. Kun kaikki valinnat on tehty, WinCAM luo CNC-ohjelman Profil-Masteriin, joka muotoilee ja teroittaa terät saman tien täysautomaattisesti.

Mitä hyötyä on CNC-ohjelmoidusta teroituskoneesta?

Profil-Master tekee luistimien terien teroituksesta ja muotoilusta helppoa, vaivatonta ja tasalaatuista. Nykyään teroitus tehdään pääsääntöisesti joko käsin tai mekaanisilla koneilla, mikä rajoittaa sekä laatua että vaihtoehtojen määrää. Profil-Masterin käyttö ei vaadi ammattitaitoista teroittajaa, vaan ammattitaito on siirretty Profil-Masteriin.

Käsin teroittaessa lopputuloksen laatu riippuu teroittajan käden vakaudesta ja silmän tarkkuudesta. Käsin tehtynä työn lopputulos vaihtelee. Toki käsityölläkin pääsee huippulaatuun, mutta se vaatii paljon aikaa ja ammattitaitoa. Mekaaninen kone puolestaan tarvitsee muotoilua varten teräksisen mallineen luistimen terän toivotusta muodosta, mikä rajoittaa saatavilla olevien terämuotojen määrää. Profil-Masterin ja WinCAMin yhteistoiminnan ansiosta ainoa terämuotoja rajoittava tekijä on mielikuvitus.

Työstökoneen CAM-ohjelmointi säästää aikaa, minimoi virheet ja palvelee parhaimmalla mahdollisella tavalla niin koneen käyttäjää kuin asiakastakin. Tämä pätee paitsi Profil-Masteriin, myös kaikkiin muihinkin työstökoneisiin. Tästä syystä Camtek Oy onkin tarjonnut CAM-ohjelmistoja kotimaisille konepajoille jo 40 vuoden ajan. Ohjelmistovalikoimastamme löytyy juuri oikea ratkaisu kaikenkokoisten verstaiden CNC-ohjelmointiin. Tutustu tuotteisiimme tai ota meihin yhteyttä, jos haluat kuulla lisää WinCAMin tai muiden ohjelmistojemme tarjoamista mahdollisuuksista!

Camtek Oy

Camtek Oy on erikoistunut selkeisiin ja helppokäyttöisiin NC-ohjelmistoihin, joita se on kehittänyt vuodesta 1983 lähtien. Yritys tunnetaan parhaiten laajasti käytössä olevasta WinCAM-ohjelmistosta, jonka se esitteli vuonna 1994.

Autamme mielellämme kaikissa CAM-ohjelmistoja koskevissa kysymyksissä.

Ota yhteyttä

WinCAM Leikkaus

WinCAM Leikkaus on kätevä työkalu esimerkiksi leikattavien kappaleiden piirtämiseen ja levylle sijoitteluun

Mastercam Mill

Maailman käytetyin täysin assosiatiivinen CAD/CAM -ohjelmisto 2½-5-akselisen jyrsinnän ohjelmointiin