Camtek Oy Konepaja-messuilla Tampereella

Camtek Oy on mukana Konepaja-messuilla – tervetuloa tutustumaan innovatiivisiin CAM-ratkaisuihimme 

Konepaja-messut kokoaa yhteen metalliteollisuuden kone- ja laiteinvestoinneista päättävät henkilöt saman katon alle Tampereen Messu- ja Urheilukeskukseen 19.–21.3.2024. Tapahtuma esittelee alan uusimmat laitteet, tehokkaimmat koneet ja kehittyneimmät teknologiat – joista optimaalisimman hyödyn saa tietysti irti oikeanlaisilla CAM-ohjelmistoilla ja -ratkaisuilla. Osastollamme pääsetkin tutustumaan mm. maailman käytetyimpään CAM-ohjelmisto Mastercamiin ja sen viime kesänä julkaistuun uuteen versioon, Camtekin perustajan kehittämään WinCAMiin ja sen viimeisimpään versioon sekä tuotevalikoimamme tuoreimpaan lisäykseen, maailman johtavaan CNC-konesimulaatio- ja optimointiohjelmisto VERICUTiin.

Mastercam ja WinCAM tarjoavat yhä terävämpiä työkaluja koneistukseen

Mastercam tarjoaa tehokkaita ratkaisuja 2D- ja 3D-radoista moniakseliseen jyrsintään ja monitoimisorvien ohjelmointiin. Vuoden 2024 versio tarjoaa käyttäjälleen lukuisia uusia ominaisuuksia ja parannuksia, mitkä tekevät ohjelmistosta entistäkin käyttäjäystävällisemmän ja monipuolisemman auttaen koneistusalan ammattilaisia hyödyntämään koneitaan ja materiaalejaan vieläkin tehokkaammin. Mastercam 2024:n uudistukset heijastavat todellista sitoutumista jatkuvaan innovointiin ja käyttäjien tarpeiden täyttämiseen vahvistaen sen asemaa markkinoiden johtavana CAM-ohjelmistona.

Kotimainen WinCAM puolestaan jatkaa vakiintuneen käyttäjäkuntansa palvelemista viime syksynä julkaistun uuden version myötä. WinCAM 3.7.0 sisältää useita uusia ominaisuuksia ja parannuksia, jotka ulottuvat niin työstömenetelmiin kuin ohjelman käytettävyyteen parantaen näin ohjelmointiprosessia ja lopputuloksen laatua. Uusimpana työstömenetelmänä esiteltiin syksyn alihankintamessuilla oskilloiva kierteitys. WinCAMin kehitys on jatkuvaa, ja se perustuu tiiviiseen yhteistyöhön ohjelmiston käyttäjien kanssa – WinCAM tunnetaankin sen kyvystä vastata erityisesti suomalaisten konepajojen tarpeisiin. Tämä käyttäjälähtöinen kehitysfilosofia varmistaa, että WinCAM pysyy arvokkaana työkaluna suomalaisille konepajoille, nyt ja tulevaisuudessa.

VERICUT ja sen Force Optimointi -ominaisuus tarjoavat koneistukseen tehoa ja tarkkuutta

Simulointia Vericut-ohjelmistossa: Okuma-LB3000-5 -monitoimisorviCamtekista tuli VERICUT-ohjelmiston virallinen jälleenmyyjä viime vuoden loppupuolella. VERICUT on CGTechin kehittämä CNC-konesimulaatio- ja optimointiohjelmisto, jonka avulla yritykset voivat simuloida, testata ja optimoida NC-koodinsa ennen varsinaista työstöä. Erityisen huomion ansaitsee VERICUTin Force Optimointi -ominaisuus, joka uudistaa koneistuksen dynamiikan tarjoten näin merkittävää lisäarvoa ohjelmiston käyttäjille.

Force Optimointi analysoi lastuamisolosuhteita ja säätää syöttönopeuksia annettujen parametrien rajoissa. Tämä takaa tasalaatuisemman lastunpaksuuden, lastuamisvoimat sekä tehon tarpeen. Optimointi lisää syöttöä siellä, missä lastunpaksuus muuten vähenisi ja jarruttaa kohdissa, missä lastunpaksuus menisi vakiosyötöllä annettujen rajojen yli. Lastunpaksuuden lisäksi säätävinä parametreinä voidaan käyttää esimerkiksi lastuamisvoimaa, karatehoa tai työkalun taipumaa. Optimoinnilla saadaan myös nopeutettua ilmalastuja. Force Optimoinnin keskeinen etu onkin sen kyky hyödyntää työkaluja ja työstökoneita niiden suorituskyvyn rajoissa, mikä johtaa lyhyempiin koneistusaikoihin ja parantaa työkalujen kestävyyttä ja prosessien turvallisuutta, kun lastuamisolosuhteissa ei tapahdu suuria vaihteluita työstön eri vaiheissa.

Vericut-ohjelmiston Force-optimointiVERICUT ja sen Force Optimointi -ominaisuus ovat siis elintärkeitä konepajojen työkaluja, sillä ne mahdollistavat sekä työstökoneiden tehokkaamman käytön että pidentävät työkalujen kestoikää. VERICUTin avulla konepajat voivat tuotantoprosessien turvallisuuden ja lopputuloksen laadun parantamisen lisäksi myös minimoida kalliit koneistusvirheet. Käytännössä voisikin siis sanoa, että VERICUT asettaa uudet standardit CNC-koneistukselle, sillä se vahvistaa yritysten kykyä tuottaa laadukkaita osia nopeammin ja kustannustehokkaammin – laadusta ja turvallisuudesta tinkimättä.

Tervetuloa tutustumaan tulevaisuuden CAM-ratkaisuihin

Konepaja-messuille osallistuminen on meille jo perinteeksi muodostunut vuosittainen kohokohta – löydät meidät tänäkin vuonna vanhalta tutulta osastopaikaltamme A1220, joka sijaitsee A- ja E-hallien liittymäkohdassa. Tule moikkaamaan meitä ja kuulemaan, kuinka tarjoamamme CAM-ohjelmistot ja -ratkaisut voivat mullistaa koneistusprosessisi. Nähdään messuilla!

 

 

Camtek Oy

Camtek Oy on erikoistunut selkeisiin ja helppokäyttöisiin NC-ohjelmistoihin, joita se on kehittänyt vuodesta 1983 lähtien. Yritys tunnetaan parhaiten laajasti käytössä olevasta WinCAM-ohjelmistosta, jonka se esitteli vuonna 1994.

Autamme mielellämme kaikissa CAM-ohjelmistoja koskevissa kysymyksissä.

Ota yhteyttä

WinCAM Leikkaus

WinCAM Leikkaus on kätevä työkalu esimerkiksi leikattavien kappaleiden piirtämiseen ja levylle sijoitteluun

Mastercam Mill

Maailman käytetyin täysin assosiatiivinen CAD/CAM -ohjelmisto 2½-5-akselisen jyrsinnän ohjelmointiin